300px-Open Source_Initiative_keyhole.svg_Open-source software is computer programmatuur waarvan de broncode (programmeertaal) wordt vrijgegeven. Daardoor kunnen gebruikers en ontwikkelaars de software bestuderen, aanpassen en verbeteren.

blad 20Geschiedenis

Vanaf de jaren '60 van de vorige eeuw werden de eerste commerciële computers gemaakt. Daarbij werd software geleverd die door de gebruikers te delen en verbeteren was. Tien jaar later werd dat anders: de software werd beveiligd, en computersystemen werden gecodeerd en beveiligd. Bij de meeste commerciële software is de broncode bedrijfsgeheim / eigendomscode: de gebruiker 'koopt' of 'huurt' een programma en gebruikt dat. Indien de software aangepast moet worden zijn de mogelijkheden vaak beperkt.

blad 20Open-Source nu

Open source veroorzaakt een verschuiving in het businessmodel, van (dure) licentie inkomsten naar een diensten model. U betaalt dus niet voor de software maar alleen voor doorontwikkeling en implementatie. Terwijl de kwaliteit omhoog gaat, gaan de kosten naar beneden. De betere prijs/prestatie verhouding is niet alleen gunstig voor bedrijven maar ook voor stichtingen/verenigingen en publieke sectoren als het onderwijs en de overheid.

  

Support 

   

Bel: +31 529 - 49 7990

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

webontwerp2a 20

PC overnemen


 facebookklein

Like ons op Facebook!

  twitterklein

Volg ons op twitter


buttons 27

 

Laatste nieuws

buttons 36

 

Zoeken

Er staat veel informatie op deze website, om te vinden wat u zoekt kunt u op drie manieren door de website zoeken:

#Tagcloud gebruiken
Zoekactie uitvoeren
Sitemap bekijken