logopicosol kleurSrê Ampil, 3 maart 2012 - Ruud Bredewold van Esyst BV heeft in Cambodja de computers geïnstalleerd voor het SolarSchools project. Hiermee is het computerlokaal operationeel opgeleverd aan Pico Sol Cambodia en de Khmer Foundation. Een mooie mijlpaal in een boeiend project.

blad 20Nieuwe mogelijkheden

Afgelopen maanden heeft Pico Sol het computerlokaal volledig aangepakt. Een tussenmuur tussen twee ruimtes is afgebroken, de muren zijn geverfd, meubilair is aangeschaft en het zonne-energiesysteem is geïnstalleerd. Met de plaatsing van de computers is het lokaaltje operationeel. De eerste groepen enthousiaste kinderen hebben er inmiddels kennis gemaakt met deze nieuwe leeromgeving. Vanuit Cambodja is welgemeende dank overgebracht aan Ruud. Er is lang aan alle voorbereidingen gewerkt, en nu het allemaal werkt, is het een geweldig moment geweest voor alle betrokkenen.

blad 20Toekomst

Het project is nog niet af. Eigenlijk staan we nog maar aan het begin. De komende periode werken we aan de aanpassing van educatiematerialen die we ter beschikking kregen van een coöperatieve NGO. Vier groepen kinderen van de Khmer Foundation, waarmee we samenwerken, zullen computervaardigheden worden aangeleerd ('Learn to Use'). Dit is de eerste uitdaging, want de kinderen hebben nog nooit op een computer gewerkt. In een volgend stadium zal de computer ook worden ingezet voor het ondersteunen van onderwijs in andere vakken, zoals Engels en rekenen ('Use to Learn').

blad 20Verbinden

Komende periode werken we ook aan de speciale website SolarSchools die het mogelijk moet maken om kleine groepjes kinderen persoonlijk in contact te brengen leeftijdsgenoten in Nederland.

 

Meer informatie over het initiatief SolarSchools? Klik hier

Meer weten over Picosol? Klik hier

  

Support 

   

Bel: +31 529 - 49 7990

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

webontwerp2a 20

PC overnemen


 facebookklein

Like ons op Facebook!

  twitterklein

Volg ons op twitter


buttons 27

 

Laatste nieuws

buttons 36

 

Zoeken

Er staat veel informatie op deze website, om te vinden wat u zoekt kunt u op drie manieren door de website zoeken:

#Tagcloud gebruiken
Zoekactie uitvoeren
Sitemap bekijken