blad 20FAQ


Ik maak naast Zimbra ook gebruik van Thunderbird. Hoe kan ik mijn Contactpersonen uitwisselen?

Daarvoor kunt u gebruik maken van de add-on Zindus. Hiermee kunt u automatisch, maar ook handmatig, uw adresboek synchroniseren.

Ik krijg in Firefox de vraag om een plug-in te installeren voor Quicktime. Waarom heeft Zimbra dat nodig?

We adviseren deze plug-in niet te installeren. Dit kan namelijk een crash van Firefox veroorzaken. Om de melding niet meer te krijgen, kun je in Zimbra bij Voorkeuren aangeven, dat je geen geen gleuidswaarschuwing wilt. Deze instelling staat onder Voorkeuren op het tabblad Email (geluid afspelen bij binnenkomende mail) en Agenda (geluid afspelen bij herinnering) en bij Instant Messaging (geluid bij binnenkoment bericht).

Wanneer ik mijn adresboek importeer met een csv-bestand, dan komen de gegevens in het verkeerde veld. Hoe krijg ik ze goed geïmporteerd?

Zorg ervoor, dat het een komma-gescheiden csv-bestand is en geen tab-gescheiden of punt-komma-gescheiden csv-bestand.

Ik heb voor mijn Zimbra-mail een IMAP-account aangemaakt in Outlook. Wanneer ik een mailtje verwijder in Outlook komt er alleen maar een streep door te staan. Hoe kan ik een bericht definitief verwijderen?

Om berichten definitief te verwijderen klikt u Postvak-In aan van de IMAP-account. Klik vervolgens in het hoofdmenu van Outlook op "Bewerken" en dan op "Verwijderde berichten leegmaken". Let op: Hiermee verwijdert u de berichten definitief uit zowel Outlook als Zimbra! De handeling is niet omkeerbaar!

Mijn mailbox is bijna vol. Kan ik meer ruimte krijgen?

Standaard heeft u 100Mb opslagruimte. Wilt u meer? Dat kan. Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het verzoek om uw uitbreding van uw mailbox. Voor de extra ruimte betaalt uw werkgever wel maandelijks een gering bedrag extra.

Ik kan in Outlook wel email ontvangen, maar niet verzenden. Hoe zou dat kunnen komen?

Mogelijk staat de smtp-server verkeerd ingesteld. Controleer in Outlook of smtp.uwdomein.nl als verzendserver staat ingesteld. (N.B. i.p.v. uw domein dient u dus uw eigen domeinnaam in te vullen, die achter het @ van uw mailadres staat).

Als ik even niet aan het werk ben in Zimbra, moet ik opnieuw inloggen. Kan die tijd worden verlengd?

Dat kan. Stuur een email naar support@ict4schools met de vraag om deze tijd voor uw account aan te passen. We kunnen de tijd zowel verlenegen als inkorten!

De mailtjes, die met elkaar te maken hebben worden aan elkaar gekoppeld. Kan ik dat opheffen?

In Zimbra worden verzonden berichten en ontvangen antwoorden daarop aan elkaar gekoppeld. U kunt dus zo de hele conversatie volgen, zonder dat u in andere mappen hoeft te bladeren binnen uw mailbox. Met het pijltje voor een emailbericht kunt u de conversatie uitklappen. Dat kan ook door te dubbelklikken op het mailbericht. Het getal achter een emailbericht geeft aan hoeveel berichten gekoppeld zijn aan het betreffende bericht. U kunt de hele conversatie ook in één keer verwijderen naar de prullenbak. Wilt u echter deze koppeling niet? Klik dan op het tabblad Email en vervolgens op Weergave. Kies voor de optie "Op bericht" in plaats van "Per conversatie".

Kun je gelijktijdig op twee accounts ingelogd zijn?

Wanneer u bijv. op twee scholen werkt, kunt u voor beide scholen gelijktijdig ingelogd zijn. Dat kan echter alleen wanneer u Firefox gebruikt als browser. Gebruikt u Internet Explorer, dan kunt u slecht op één aacount op Zimbra inloggen. Wilt u Firefox installeren? Klik hier om te downloaden.

  

Support 

   

Bel: +31 529 - 49 7990

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

webontwerp2a 20

PC overnemen


 facebookklein

Like ons op Facebook!

  twitterklein

Volg ons op twitter


buttons 27

 

Laatste nieuws

buttons 36

 

Zoeken

Er staat veel informatie op deze website, om te vinden wat u zoekt kunt u op drie manieren door de website zoeken:

#Tagcloud gebruiken
Zoekactie uitvoeren
Sitemap bekijken